Tunturipolku

Tulosta
Julkaistu Kirjoittanut Penttilä Teemu

TUNTURIPOLKU KUTSUU SM-ERÄVAELLUKSELLE

Saariselällä on pitkät perinteet vaelluskokemusten kohteena. Jo aaltoilevan tunturimaiseman näkeminen herättää mielenkiinnon lähteä tutkimaan tunturien kätköissä piilevää erämaata. Useat sukupolvet ovat vastanneet tunturien kutsuun ja samonneet Saariselän outaa sekä paljakkaa.

Kiilopään tunturikeskus on ollut jo viisikymmentä vuotta keskeinen tunturivaellusten tukikohta. Sieltä lähtivät ja sinne palasivat ensimmäiset erävaelluksen Suomen mestaruuskilpailun osanottajat. Tänä vuonna Kiilopään tunturikeskus on kahdeksannen kerran kisakeskuksena. Jälleen vaeltajat pääsevät syyskuun ensimmäisellä viikolla omimmille palkisilleen kokemaan ja kehittämään vaellustaitojaan. Kilpailun nimeksi onkin valittu osuvasti Tunturipolku. Odotamme, että alkava ruska kirjavoi vaeltajien polun nautinnoliseen asuunsa. Samalla voi muistella aiempia kokemuksiaan, tavata vaellustuttujaan vuosien varrelta ja saada uusia elämyksiä.

Erävaelluksessa on perimmältään kyse luonnossa toimeentulosta ja sen perustaitojen hallinnasta. Itse kehittyy vain harjoittelemalla ja siihen SM-erävaellus on oivallinen ympäristö. Kilpailun keskeinen tavoite on kehittää osanottajien vaellustaitoja ja toimeentulon osaamista erämaassa. Erityisesti tänä vuonna myös vähäisellä vaelluskokemuksella selviää hyvin. Kun vähintään joku partiosta hallitsee perusteet suunnistuksessa ja vaellustaidoissa, on jo turvallisessa seurassa. Sitten valitaan oma tavoitetaso, tavoitellaanko omaa maksimisuoritusta vai turvallista maaliin saapumista? Valitaanko kilpasarja oman tason mittaamiseen vai retkisarja taitojen kehittämistä varten? Kaikissa tapauksissa yhdessä koettuja sykähdyttäviä hetkiä muistellaan vielä pitkään.

Tehtävissä painotetaan käytännön vaellustaitojen osaamista, jotka kukin tekee parhaaksi katsomallaan tavalla. Mikäli joku tehtävä tuntuu hankalalta tai ei tiedä miten siinä tulisi toimia, voi vaativimmissa tehtävissä ”ostaa” muutamalla pisteellä teknisen suoritusohjeen, mallin tai mallikuvan tavoiteltavasta suorituksesta tai tekeleestä. Oleellisinta on lukea tehtäväohje huolellisesti ja toimia sen mukaan.

Talkoot antavat hyvän mielen, monia kokemuksia ja yhdessä tekemällä onnistumisen elämyksiä. Osallistuessaan kilpailun toteuttamiseen toimitsijana saa todenmukaisen kuvan kisatapahtumasta. Olipa mukana kilpailijana tai talkoolaisena, aina tapaa samanhenkisiä ihmisiä, joita yhdistää sama harrastus. Halutessaan tänä vuonna voi jatkaa ruskavaellukselle seuraavalla viikolla. Talkoolaisia tarvitaan erityisesti rastitehtäviin. Heille on tarjolla telttamajoitus ja muonitus. Ennakkovarausten mukaan sisämajoitusta eri korvauksesta on jonkin verran tarjolla.

Kilpailuun tuleville kilpailijoille ja talkoolaisille järjestetään edullinen linja-autokuljetus Etelä-Suomesta. Mikäli halukkuutta on riittävästi, yksi linja-autoista voi palata seuraavan ruskaviikon jälkeen sunnuntaina 14.9. Ilmoittautuminen näihin tehdään kilpailukutsun ohjeiden mukaan. Ohjeet löytyvät Suomen Erävaelluskillan sivulta eravaelluskilta.fi/Erävaelluksen SM-kisat 2014. Kilpailua, talkoita ja kuljetuksia koskevat tiedustelut pyydetään tekemään ensisijaisesti sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 0504327563 (Jorma).

.

Kävijälaskuri

600961
TänäänTänään11
Kävijöitä yhteensäKävijöitä yhteensä600961
Copyright 2011 Artikkeli. All Rights Reserved.
Joomla themes by Hostgator coupon